23e Bavaria Veldrit van Lieshout 2002

zondag 8 december 2002

:: Grote Prijs Empella…

De Bavaria Veldrit van dit jaar kreeg een extra titel mee. Dit jaar werd gestreden worden om de Grote Prijs ‘Empella’. Empella uit Erp is al jaren een gevestigde waarde in het veldrijden. Onder de ingeschreven en gestarte deelnemers van de 23e Internationale Bavaria-veldrit van Lieshout werd een Empella crossframe verloot worden. De winaar is tevens de winnaar van de vetaranenwedstrijd: Peter Hoffmans. PROFICIAT !!

:: Ben Berden bewijst vorm….

Lieshout 8 december 2002~ Ben Berden is de winnaar geworden van de 23e internationale veldrit van Lieshout. De Belg die vorige week ook al de sterkste was in Koksijde reed vanaf het begin van de koers weg van de concurentie en sloeg al snel een gat van meer dan 15 seconden. Een hele prestatie op het supersnelle parcours in het koude Lieshout. Ploegmaat Arne Daelmans kwam in de finale nog sterk terug en finishte als 2e. Thijs verhagen leek lang uitzicht te hebben op een podiumplaats, maar door een technisch foutje moest hij het wiel van Gerben de Knegt (3e) laten gaan. En toen in de slotronde Richard Groenendaal (4e) en Tom Vannoppen (5e) nog voorbij kwamen was een 6e plaats voor de wereldkampioen -23 een mooie ereplaats.

:: Koud he….

Lieshout 8 december 2002 ~ Het was koud in Lieshout. Erg koud. De temperatuur leek in de bossen (uit de wind) nogal mee te vallen, maar het publiek dat zich op het evenemententerrein bevond stond in de snijdende wind. Ook voor de renners (vele startten met lange broek) waren de weersomstandigheden een extra factor. Bij de veteranen was er zelfs een renner die vlak voor de start nog handschoenen moest lenen van een toeschouwer !! Het parours werd door de vorst in de grond zeer snel bereidbaar, maar de zandvlakte, de duvelsberg en een kunstmatig aangelegde zandhoop voor de finish waren voldoende elementen om een afscheiding te forceren.