Zondag 5 september 1954 werd de 1e Grote Bavaria-ronde van Lieshout georganiseerd.

Piet Damen fietste al enige tijd en het was dus geen wonder dat men in Lieshout een wegwedstrijd wilde organiseren voor hun idool. Het was kermis en zodoende kwam het ervan.

Advertentie 1e bavaria ronde van lieshout

In deze eerste ronde van Lieshout, winnaar Wim Rusman, leed het strijdelement door de vele premies, de deelnemers dachten dat het voordeliger was op de premies te rijden dan op de prijzen. Er waren veel vluchtpogingen en Piet Damen werd uiteindelijk 5e.

In 1955 werden twee Grote Bavaria-ronden van Lieshout verreden, op zondag 1 mei en zondag 11 september. Beide keren voor nieuwelingen en voor amateurs en onafhankelijken. Wim Rusman was in deze laatste wedstrijd smaakmaker, maar Hagenaar Joop van der Putten werd winnaar. Ook in 1956 waren er in Lieshout weer twee wielerronden, op Hemelvaartsdag 10 mei en zondag 9 september 1956. De eerste en laatste wedstrijd met de naam “De Zes van Zessen Klaar”, met een klassement over zes wedstrijden. Op 10 mei, slecht weer en Piet Damen werd 2e achter Jaap Bruggenkamp. Jan van Vliet won op 9 september.

Deze eerste vijf wedstrijden werden georganiseerd met medewerking van RTC “Wilhelmina” uit Eindhoven. In 1957 wilde men met WC “Het Zuiden” de “Ster van het Zuiden” organiseren met daarin opgenomen de ronde van Lieshout op 5 mei. Door laksheid en weinig interesse van wielerclub “Het Zuiden”, zo meld het notulenboek van de supportersclub, gaat deze wedstrijd niet door.

Later, en wel op zondag 7 juli 1957, organiseert de supportersclub geheel in eigen beheer de 6e Ronde van Bavaria te Lieshout. Voor de supportersclub waren de wedstrijden in 1956 en 1957 een financiele strop, voor 1957 meld men een nadelig saldo van 115,37, het warme weer is de schuld hiervan.

Of het aan de financien lag of het goed presteren van Piet Damen, maar 7 juli 1957 is voorlopig de laatste grote Bavariaronde van Lieshout geweest.

Start ronde van lieshout 1979 Podium ronde van lieshout 1979