1988-1989

De supportersclub “De Lieshoutse Wielrenners” heeft een paar keer geprobeerd de Nederlandse kampioenschappen veldrijden naar Lieshout te halen.

De eerste keer dat ze zich kandidaat stelde was in februari 1988 voor het kampioenschap van het seizoen 1988-1989.

Aanleiding was de 10e Bavaria-veldrit van Lieshout. Dat jaar was het een open inschrijving waarbij Zeeland en Noord Brabant de voorkeur had. Er waren 7 kandidaten. Op 17 maart 1988 komen de keuze heren van de KNWU naar Lieshout. Lieshout lag goed in de race maar Sint Michielsgestel werd het gegund. Zij hadden/hebben ook een groot rennersaanbod die de veldritsport beoeffenen.

1994-1995

In het kader van het 40 jarig jubileum van de supportersclub “De LieshoutseWielrenners” in 1995 willen we het Nederlands kampioenschap veldrijdennaar Lieshout halen.

Middels een brief op 24 februari 1993 hebben we ons hiervoor kandidaat gesteld. Voor dit kampioenschap hadden we het oog laten vallen op een nieuw parcours. Het proefbanencomplex van de Daf aan de weg naar Sint Oedenrode. Een schitterende locatie, waar alle kanten mee uit kon. Een geheel afgesloten terrein, met wegen van 20 meter breed (start-finish) en rul terrein voor het uittesten van terreinwagens. Een parcours waar je U tegen zegt. De volle medewerking van Daf was er. Op 3 december 1993 kwam de KNWU kijken naar het parcours en ook zij waren onder de indruk van de mogelijkheden. Een camera kon het gehele gebeuren volgen. Soestduinen was ook kandidaat.

Op 22 december 1993 kregen we een schrijven van de KNWU, hieruit de volgende regel;”Gezien de gelijkwaardigheid van beide kandidaten was het zeer moeilijk een keuze te maken. Echter, na ampel beraad, heeft het Hoofdbestuur besloten het kampioenschap te gunnen aan RTC Tempo uit Soest.

Jammer geen NK voor Lieshout in het jubileumjaar. Later hoorden we dat het een jaar eerder al aan Soestduinen beloofd was, dus onze moeite was geheel voor niets geweest.

1996-1997

Aan de 18e Bavaria-veldrit van Lieshout was ook het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor nieuwelingen gekoppeld. Men was afgestapt van het weekend NK en Lieshout kreeg het kampioenschap voor nieuwelingen toegewezen.

Op Nieuwjaarsdag, woensdag 1 januari 1997, de gehele dag -10° Celsius, vond dit Nederlands Kampioenschap plaats in het gehucht “’t Hof” te Lieshout.

Nederlands kampioen werd Wouter Bunning uit Geldermalsen, zilver was voor Erik Verrijt uit Heeze en brons voor Theo Eltink uit Westelbeers.

Wouter Bunning wordt Nederlands Kampioen in Lieshout

2010

In het kader van het elfde lustrum (55 jarig bestaan) werd het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor de jeugd naar Lieshout gehaald. Op zaterdag 23 januari 2010 werd in “’t Hof” veel strijd geleverd. De KNWU was lovend over de organisatie “een goede promotie voor de wielersport”.