30e Jeugdronde van Lieshout 2003 / 6e Landelijk Jeugdtoernooi Lieshout

Sinds begin jaren ’70 worden officiële KNWU jeugdwielerwedstrijden georganiseerd. De supportersclub “De Lieshoutse Wielrenners” organiseerde op zaterdag 5 mei 1973 haar eerste jeugdwielerronde en is daarmede een van de pioniers.

In 2003 is de Lieshoutse supportersclub toe aan de organisatie van haar 30e uitgave van de jeugdwielerronde van Lieshout en zoals gebruikelijk bij een lustrum wordt dit omgezet in een groot landelijk jeugdtoernooi

Van de 235 winnaars die er tot nu toe van de Lieshoutse jeugdronde zijn, zijn vele bekende namen uit het oudere en huidige wielerpeloton zoals Eric van den Aerden, Wim van de Meulenhof, Jeroen Hermes, Martin van der Steen, Thorwald Veneberg, Sandro Bijnen, Alain van Katwijk, Thijs Verhagen, Hans Dekkers, Mirella van Melis en Daphne van den Brand.

:: De feiten….

Technisch gedeelte ~ Aanvang eerste wedstrijd: 11.00 uur // Categorieën: I tot en met VII (dubbelen series) // Rondemiss: Daisy van der Linden – Lieshout // Medische verzorging: E.H.B.O. afdeling Lieshout // Jurywagen: Boekweit Transport – Lieshout // Prijzen categorie 1-7: schema 1 (ere-prijzen) // verenigingsprijs: puntentelling, 5, 4, 3, 2 en 1 punt in elke serie voor de vijf verschillende vereniging // Consul: Dhr. Joop Reinders – Grave // Wedstrijden onder reglementen der Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU).

Parcours~Het Parcours is al jaren gelijk en beslaat met 1,2 kilometer de Burgemeester Mostermanslaan, Molenstraat, Grotenhof, Floreffestraat en weer terug in de Burgemeester Mostermanslaan voor de finish.

Permanance~ Café “De Koekoek”, Dorpsstraat 49, Lieshout, tel. 0499-421430.

Was- en kleedgelegendheid ~ Sporthal “De Klumper”, Papenhoef 2, Lieshout, tel.0499-421777.

Inschrijven~ Inschrijven: Leo van Berlo, Het Laar 10, 5735 RC Laarbeek, tel. 0492 461627

e-mail lvberlo@wish.netDit e-mailadres is beschermd tegen spam-bots, U heeft Javascript nodig om dit weer te geven

:: Jeugd hoog in het vaandel….

De supportersclub heeft de jeugdwedstrijden altijd een warm hart toegedragen. Dit jaar is dan ook alweer de 30e (!) jeugdronde van Lieshout. Maar er is meer ! Alweer voor de 31e keer is de Jeugd 5-daagse georganiseerd. Schooljeugd van de basisscholen van Lieshout rijden een dikke bandenrace in het brouwersdorp. Elk jaar weer een schitterend evenement !

Dit jaar is de jeugd vijfdaagse gehouden van 19 t/m 23 mei. De week vóór het KNWU Landelijk Jeugdtournooi dus. Een fotoimpressie die de moeite waard is, is hier te zien.

:: Logistiek…

Reisroute ~ vanaf ‘s Hertogenbosch de N266 (Den Bosch-Veghel;Helmond) langs Zuid Willemsvaart,

via Veghel, Beek en Donk, Lieshout.

Vanaf Breda, Tilburg de A58 volgen tot afslag Oirschot-Middelbeers, via Best, Son Breugel naar Lieshout.

Vanuit Limburg, kunt u de A2 nemen tot Eindhoven, daar afslag Nuenen-Gemert en via Nuenen naar Lieshout.

Parkeren ~ Aan de Molenstraat/Papenhoef zal voor de omleiding een parkeerverbod gelden, waarop door de politie toezicht wordt gehouden. Parkeergelegenheid is er voldoende bij de sportzaal, achter het Gemeentehuis en aan de Floreffestraat,

deze zijn met borden aangegeven.